ÖNEMLİ BİLGİLER
Probiyotik Nedir ve Ne işe yarar ?
Probiyotikler besin desteği veya fermente gıda halinde bulabileceğimiz yararlı bakterilerdir. Bağırsaklarımızda iyi bakteriler yaşar ve probiyotiklerinde yardımıyla güçlenip beslenerek sindirime destek olurlar. Probiyotikler, vücutta doğal olarak bulunan ancak hasar görmüş bakterilerin yerine veya onları desteklemek için kullanılabiirler. Bağırsak sistemindeki yararlı bakterilerin doğal dengesinin korunmasına ve yenilenmesine de yardımcı olurlar. Probiyotikler sayesinde vücudumuza giren yararlı bakteriler beyin sağlığı ve sinirlerin işlevselliği açısından çok büyük önem taşıyan serotonin, dopamin ve sinir büyüme faktörü gibi nörokimyasalların üretilmesinde, emilmesinde ve taşınmasında da rol oynarlar. Probiyotikler, bağırsaktaki zararlı bakterilerin azalmasına, antimikrobiyal bileşikler üretilmesine ve dolayısıyla da bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunurlar.
Probiyotikler hangi durumlarda kullanılır ?
Probiyotikler, birçok sağlık problemine karşı kullanılabilirler. Fayda sağlayacağı ve kullanılabileceği hastalıklar ise şöyle özetlenebilir:
- Alerjiler
, gıda alerjiler dahill
- Virus
kaynaklı kronik enfeksiyonlar
- Diyabet
- Otoimmün
bozukluklar
- Sindirm
yolunda Virus kaynaklı enfeksiyonlar
- Laktoz
intoleransı
- İrritabl
(Huzursuz) bağırsak sendromu
- İltabi
bağırsak hastalıkları : Crohn's Hastalığı , ülserli kolit, kronik
pouchitis
- Eklem
iltihabı
- Klinik
enfeksiyonlar
- Gezgin
ishali
- Tedaviye
dirençli çocuk ishali
- Tüberküloz
- Menenjit
- Habis
tümörler
- Otizm
- Bebeklerde
Nekrotizan Enterokolit
- Psödomembranöz
kolit
- Helikobakter enfeksiyonu
Yukarıda sayılan başlıklar bilimsel makalelerde yayınlanan hastalıklardır. Ancak Probiyotik kullanımı ile ilgili tecrübesi olan herhangi bir doktor veya sağlık uzmanı ile konuşursanız bu liste uzayabilecektir.
Önemli !
www.probiyotikcim.com sitesinde yazılı olan bilgiler tavsiye ve/veya danışmanlık içermemektedir. Doktorunuza danışmadan Besin desteği kullanmayınız. Tanıtılmakta olan ürünler ve/veya içerikler ilaç niteliğinde değildir. Tedavi amaçlı olarak tavsiye edilmez.